10 jan 2020

Gemeente Zonhoven is de enigste gemeente in België dat een zustergemeente heeft in Australië.

Na contacten met enkele inwoners van Gayndah en het ‘wildlife rescuecenter’ zijn de mensen daar erg ongerust (bang) en zien zij de branden als gevolg van de klimaatverandering. Deze inwoners vragen naast het medeleven vanuit Zonhoven om de kinderen ook te informeren en te sensibiliseren over de huidige klimaat toestand en milieuproblematiek.

Kinderen (en eventueel ook volwassenen) maken een belofte door op een bord (teloor) te schrijven/tekenen wat ze zelf willen doen om de opwarming van de aarde te vertragen, want die liggen aan de basis van de branden.  Ze nemen een foto van de belofte en die wordt geüpload. Voor elke belofte die gepost wordt, vragen we de Zonhovense bedrijven om een som te storten. Dat bedrag gaat naar het redden van wilde dieren die door de branden in moeilijkheden gekomen zijn. 

Link wildlife:  https://wildlifewarriors.org.au/   

Dinsdag tussen 10 en 11 is de kick off. De kick off gaat deze keer door in de school Kosmos.

Radio 2, TV-Limburg en Ketnet zijn op de hoogte. De reportage is die dag doorlopend in verschillende scholen.